Nr 1 Stoppen met roken Cursus van NL

-
 

.

Veel gestelde vragen

 

Waarom meedoen aan deze cursus, ik kan toch zelf stoppen met roken? Natuurlijk kun je proberen op eigen kracht te stoppen met roken maar slechtst 3 á 5 % slaagt er in om dat op eigen kracht te doen. Met behulp van deze cursus wordt de kans dat je blijvend gestopt bent vele malen groter.

 

Ik doe mee aan de cursus maar wanneer is dan het stop moment? Tijdens de pauze van de eerste cursus dag rook je je laatste sigaret of shag dus vergeet je rookwaar niet mee te nemen. Bereid je hier op voor door bijvoorbeeld aan iedereen te vertellen dat je gaat stoppen met roken op de eerste cursus dag.

 

Wandelen tijdens de cursus? Ja, wij doen tijdens de cursus ook aan wandel coaching, uit onderzoek is gebleken dat wandelen in de natuur veel positieve effecten heeft. Wandel coaching is vooral gericht is op het verbeteren van het psychisch welbevinden. Het wandelen in de natuur is een middel om de mentale coaching te ondersteunen en zal men zich sterker voelen tijdens het stoppen met roken.

 

Ik ben slecht ter been, kan ik meedoen aan deze cursus? Nee, helaas kun je dan niet meedoen aan deze cursus omdat er ook wandelingen plaatsvinden tijdens deze cursus.

 

Ik ben niet slecht ter been maar ik heb geen hoog wandel tempo, is dit een probleem? Dit is geen probleem. Er wordt in een rustig tempo gewandeld.

 

Moet ik drinken meenemen tijdens de wandel coaching? Nee, er wordt tijdens de wandeling een kleine pauze gehouden en wordt er drinken (koffie, thee of water) aangeboden.

 

Alcohol drinken tijdens de cursus? Wij maken gebruik van de 30 dagen strategie en wij raden je aan om tijdens deze 30 dagen geen alcohol te drinken omdat de kans op terugval dan zeer groot is.

 

Kan ik een feestje plannen tijdens deze 30 dagen strategie? Liever niet maar als je toch een feestje hebt drink dan geen alcohol of gebruik dan geen andere drugs. Vermijd het liefst risico volle situaties tijdens deze cursus want de éérste weken van het stoppen met roken zijn het moeilijkst.  

 

Hoe lang ben je nog gespannen als je stopt? Je kunt je nog enkele weken meer gespannen voelen dan anders. Dit komt omdat je lichaam om nicotine vraagt en je moet wennen aan nieuwe gewoontes maar uiteindelijk zal dit helemaal verdwijnen. (bij de één sneller dan bij de ander)

 

Wordt deze cursus vergoed door de ziektekosten verzekeraar? Ja,  Onze gediplomeerde stoppen met roken coach werkt volgens de Zorgmodule ‘Stoppen met Roken’ en dat voldoet aan de CBO-richtlijn ‘Tabaksverslaving’ en staat ingeschreven in het Kwaliteitsregister Stoppen met Roken onder nummer 1003542. Het kwaliteitsregister is een lijst waarop gekwalificeerde stoppen-met-roken begeleiders staan. Dit zijn professionals (zorgverleners) die speciaal zijn opgeleid en ervaring hebben om mensen intensief te begeleiden bij het stoppen met roken. Een stoppen-met-rokenprogramma wordt vergoed vanuit de basisverzekering,  uw betaald geen eigen risico. Bij de volgende zorgverzekeraars krijgt u onze training 100% vergoed. VGZ, Univé, Zekur, Aevitae, Bewuzt, IZA, IZZ, UMC zorgverzekering, United consumers. Vergoedingen bij andere verzekeraars verschild per verzekeraar.

 

Ik wil wel stoppen maar ben zo bang dat ik niet gemotiveerd genoeg ben. Deze cursus geeft je de motivatie die je nodig hebt om nu echt te stoppen. Met onze steun gaat het lukken!

 

Ik heb al vaker geprobeerd te stoppen met roken en ik heb ook al een andere stoppen met roken cursus gevolgd en het is mij nog steeds niet gelukt. Ik ben bang dat het nooit lukt. Stoppen met roken is een proces van vallen en opstaan. Vallen is niet erg, als je maar weer opstaat. De meeste rokers hebben meerdere stop pogingen nodig om te stoppen. Met onze 30 dagen strategie gaat het dit keer zeker lukken.


Kan ik makkelijk mijn auto parkeren?  Ja, er is voldoende gratis parkeer gelegenheid direct bij het cursus lokaal en ook er is voldoende gratis parkeer gelegenheid bij de wandel locatie


 
E-mailen