Een rookvrije organisatie!

Wat kost een rokende werknemer?

Uit onderzoek blijkt dat rokende werknemers meer ziekteverzuim hebben en minder productief zijn dan niet rokende werknemers. Dit kost een bedrijf of organisatie minimaal 4000.- euro per werknemer op jaarbasis. Wij willen niemand verplichten om te stoppen met roken maar door middel van onze succesvolle informatiebijeenkomst voor bedrijven willen wij uw rokende werknemers motiveren om te stoppen met roken.

balcony, person, standing

Vitaliteit omhoog

Een werknemer zal zich na het stoppen met roken veel beter en fitter voelen. Het zal een aanwinst zijn voor het bedrijf en kan positieve energie aan een organisatie geven.

graph, diagram, recession

Ziekteverzuim omlaag

Door roken te ontmoedigen kan het bedrijf de kosten van het ziekteverzuim laag houden. Uit onderzoek blijkt dat rokers zich vaker ziek melden dan niet-rokers.

stopwatch, time, money

Meer productiviteit

Een roker last rookpauzes in. Als dat 4 keer 10 minuten per dag is, komt dat bij 45 werkweken neer op 150 uur per jaar. Bij een uurloon van €20,- kost dat €3000,- en productieverlies.

Samen naar een rookvrije werkomgeving!

Rookvrij en Blij en uw bedrijf/organisatie kunnen samen streven naar een rookvrije werkplek en zoveel mogelijk gezonde werknemers. Maak stoppen met roken een prioriteit in uw bedrijf voor een gezonde toekomst!

Het rookbeleid

Als organisatie ben je wettelijk verplicht om een aantal maatregelen te treffen om de overlast van roken te beperken. De belangrijkste reden is de gezondheid van de andere werknemers. Naast de bekende risico’s van roken zijn er meer recente onderzoeken in de schade van het meeroken. Dus een goede reden om een bedrijf volledig rookvrij te maken.

Informatiebijeenkomst

Om rokende werknemers te stimuleren om te stoppen met roken kan Rookvrij en Blij bij uw bedrijf een informatiebijeenkomst organiseren.

Begeleiding

Werknemers die na de informatiebijeenkomst willen stoppen met roken krijgen van ons gerichte persoonlijke begeleiding. Onze succesvolle cursus zorgt voor meer gezonde werknemers.

De kosten voor een informatiebijeenkomst in uw bedrijf

Prijzen

> Tot 20 personen                         1250.- euro

> Boven de 20 personen               1950.- euro

Deze tarieven zijn exclusief btw en inclusief reiskosten.

Bent u geïnteresseerd of wilt u meer informatie? Neem gerust contact met ons op.

Inschrijven cursus

Na inschrijving nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.