Een rookvrije organisatie!

Wat kost een rokende werknemer?

Uit onderzoek blijkt dat rokende werknemers meer ziekteverzuim hebben en minder productief zijn dan niet rokende werknemers. Dit kost een bedrijf of organisatie minimaal 4000.- euro per werknemer op jaarbasis. Wij willen niemand verplichten om te stoppen met roken maar door middel van onze succesvolle informatiebijeenkomst voor bedrijven willen wij uw rokende werknemers motiveren om te stoppen met roken.

balcony, person, standing

Vitaliteit omhoog

Een werknemer zal zich na het stoppen met roken veel beter en fitter voelen. Het zal een aanwinst zijn voor het bedrijf en kan positieve energie aan een organisatie geven.

graph, diagram, recession

Ziekteverzuim omlaag

Door roken te ontmoedigen kan het bedrijf de kosten van het ziekteverzuim laag houden. Uit onderzoek blijkt dat rokers zich vaker ziek melden dan niet-rokers.

stopwatch, time, money

Meer productiviteit

Een roker last rookpauzes in. Als dat 4 keer 10 minuten per dag is, komt dat bij 45 werkweken neer op 150 uur per jaar. Bij een uurloon van €20,- kost dat €3000,- en productieverlies.

Samen naar een rookvrije werkomgeving!

Rookvrij en Blij en uw bedrijf/organisatie kunnen samen streven naar een rookvrije werkplek en zoveel mogelijk gezonde werknemers. Maak stoppen met roken een prioriteit in uw bedrijf voor een gezonde toekomst!

Het rookbeleid

Als organisatie ben je wettelijk verplicht om een aantal maatregelen te treffen om de overlast van roken te beperken. De belangrijkste reden is de gezondheid van alle werknemers. Naast de bekende risico’s van roken zijn er meer recente onderzoeken in de schade van het meeroken. Dus een goede reden om een bedrijf volledig rookvrij te maken.

Informatiebijeenkomst

Om rokende werknemers te stimuleren om te stoppen met roken kan Rookvrij en Blij bij uw bedrijf een informatiebijeenkomst organiseren waarbij wij uw rokende werknemers gaan overtuigen om aan de stoppen met roken training mee te doen.

Begeleiding

Na de informatiebijeenkomst kunnen de werknemers zich inschrijven voor de groep training. Deze training duurt 30 dagen. In deze 30 dagen bereiden wij u werknemers voor op een rookvrij en blij leven. Ga voor een gezond bedrijf. Neem contact met ons op voor een afspraak of meer info.

De kosten voor een informatiebijeenkomst in uw bedrijf

Prijzen

> Informatie bijeenkomst                                             950.- euro exclusief btw

> Reiskosten v.a. hoofdkantoor in Zaandam                   1.- euro per kilometer

>Kosten voor deelnemers groep training 195.- euro incl. btw per persoon. Deze kosten kunnen de deelnemers declareren bij hun zorgverzekeraar. Om het extra aantrekkelijk te maken voor uw werknemers om deel te nemen aan de training kan het bedrijf er voor kiezen ook de kosten van de deelnemers te betalen. Dit hoeft niet. Wij bespreken dit vooraf met uw.

Bent u geïnteresseerd of wilt u meer informatie? Neem gerust contact met ons op.

Inschrijven cursus

Na inschrijving nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.