Veelgestelde vragen

JA. Meer kans op ernstige complicaties.Er zijn steeds meer aanwijzingen dat mensen die het coronavirus hebben en roken, meer kans hebben op ernstige complicaties en overlijden. Een besmetting met het corona virus kan voor iedereen gevaarlijk zijn, maar de afweer in de longen van mensen die roken werkt minder goed. Om deze reden hebben mensen die roken meer kans op een virusinfecties.

 

Mensen die roken kunnen ergere klachten krijgen als ze ziek worden van het virus. Deze ernstige klachten kunnen gevaarlijk zijn. Rokers hebben meer kans om beademing nodig te hebben als zij behandeld worden in het ziekenhuis.

 

Als je stopt met roken verbetert je gezondheid direct. Je lichaam kan dan beter op het virus reageren en elke dag nadat je gestopt bent wordt je gezondheid beter.

Veel mensen krijgen lichte klachten als ze besmet raken met het coronavirus (COVID-19). Rokers hebben meer kans om ernstig ziek te worden van het virus. Dit komt omdat de afweer en de conditie van de longen slechter wordt door het roken.

Mensen die roken hebben meer kans om beademing nodig te hebben als ze worden behandeld in het ziekenhuis.

 

 

Natuurlijk kun je proberen op eigen kracht te stoppen met roken maar slechtst 3 á 5 % slaagt er in om dat op eigen kracht te doen. Met behulp van deze cursus wordt de kans dat je blijvend gestopt bent vele malen groter. De 30-dagen strategie is een zeer effectieve stop methode.

Op de eerste cursus dag rook je jouw laatste sigaret of shag. Bereid je hier op voor door bijvoorbeeld aan iedereen te vertellen dat je gaat stoppen met roken op de eerste cursus dag.

 

Stoppen met roken is een proces van vallen en opstaan. Vallen is niet erg, als je maar weer opstaat. De meeste rokers hebben meerdere stop pogingen nodig om te stoppen. Met onze 30 dagen strategie gaat het dit keer zeker lukken.

Jaonze gediplomeerde stoppen met roken coach werkt volgens de zorgmodule ‘Stoppen met Roken’ en dat voldoet aan de CBO-richtlijn ‘Tabaksverslaving’ en staat ingeschreven in het Kwaliteitsregister Stoppen met Roken Kabiz.nl onder nummer 18105637086. Het kwaliteitsregister is een lijst waarop gekwalificeerde stoppen-met-roken begeleiders staan. Dit zijn professionals (zorgverleners) die speciaal zijn opgeleid en ervaring hebben om mensen intensief te begeleiden bij het stoppen met roken. Een stoppen-met-rokenprogramma wordt vergoed vanuit de basisverzekering. U betaalt geen eigen risico.

Je kunt je nog enkele weken meer gespannen voelen dan anders. Dit komt omdat je lichaam om nicotine vraagt en je moet wennen aan nieuwe gewoontes maar uiteindelijk zal dit helemaal verdwijnen. (bij de één sneller dan bij de ander) Op de cursus leer je hoe je sneller van die spanning af kan komen.

Liever niet maar als je toch een feestje hebt drink dan geen alcohol of gebruik dan geen drugs. Vermijd het liefst risico volle situaties tijdens deze cursus want de éérste weken van het stoppen met roken zijn het moeilijkst.  

 

Wij maken gebruik van de 30-dagen strategie en raden je aan om tijdens deze 30 dagen geen alcohol te drinken omdat de kans op terugval dan aanzienlijk groter is.

Ja, wandelen is een belangrijk onderdeel van de 30-dagen strategie. Wij doen tijdens de offline cursus ook aan wandelcoaching. Uit onderzoek is gebleken dat wandelen in de natuur veel positieve effecten heeft. Wandelcoaching is vooral gericht is op het verbeteren van het psychisch welbevinden. Het wandelen in de natuur is een middel om de mentale coaching te ondersteunen en zal men zich sterker voelen tijdens het stoppen met roken.

Ja, dan is de online cursus geschikt voor jou. De online 30-dagen strategie is hetzelfde als de offline cursus maar dan zonder wandelen (wandelen is een optie).

De locatie van de offline cursus is in Zaanstad. Dit geldt voor de cursusdag en ook voor de 2 wandelingen. Als u per trein naar Zaanstad komt, wordt u opgehaald en teruggebracht naar de trein. Vindt u de locatie te ver kies dan voor de online cursus.

Ons aanbod is geschikt voor iedereen die klaar is met roken en gemotiveerd is om te stoppen.

Welke motivatie je ook hebt, wij weten dat stoppen met roken moeilijk is. Het is niet voor niets een verslaving. Samen met de coach doen we de 30-dagen cursus. Het einddoel: een rookvrij leven! De coach motiveert je om door te gaan, ondersteunt je bij het maken van de juiste keuzes en begeleidt je met waardevolle tips en adviezen.

Inschrijven cursus

Na inschrijving nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.